Idrotter

I nuläget har vi bara tagit fram sportspecifika övningar för handboll men fler idrotter planeras! Önskar du någon specifikt idrott eller känner att du har några övningar som skulle passa bra? Kontakta oss då gärna på kontakt@rmjhealth.com

Sportspecifik & effektiv träning

Genom att koppla din Activation Grip till ett träningsband eller en kabeldragsmaskin kan du kombinera din styrketräning med din teknikträning.  Till exempel en handbollsspelare kan träna upp styrkan i och kring axelleden samtidigt som denne tränar upp sin skotteknik

Träna rätt rörelser

Funktionell träning är till för att stärka upp de svaga musklerna som orsakar obalansen eller smärtan samtidigt som kroppen blir rörligare. Genom att använda sig av vardagliga rörelser och implementera dem med träningen så görs träningen mer funktionell.

Underlätta din träning

Med Activation Grip är det nu möjligt för personer med en funktionsnedsättning i handen att styrketräna på samma sätt som friska individer. Istället för att greppa en hantel eller ett handtag kopplas Activation Grip på en kabelmaskin eller till ett träningsband. De övningar som normalt utförs med en hantel eller en kabeldragsmaskin kan alla utföras med Activation Grip.

"Den 22 sep 2013 råkade jag ut för allvarlig handledskada. Jag spelade hockeymatch och fick en hård tackling, oturligt nog fick jag min vänstra hand emellan oss och bröt handleden på flera ställen. På Halmstad akutmottagning konstaterade man att det var en så pass allvarlig skada att jag behövde åka akut ner till Handkirurgiska universitetssjukhuset i Malmö. Där fick jag reda på att handleden var ur led och 3 ben var brutna, brosk och ledband hade fått mycket stryk, även en nerv var rejält i kläm. Jag opererades samma natt och checkade 3 dagar senare ut med 2 skruvar och 2 spikar i handleden. Efter 8 veckor tog dem bort gipset och röntgade den. Allt såg bra ut, förutom att båtbenet inte hade läkt. Jag började med rörlighets rehab och eftersom jag är en aktiv person i både arbete och på fritiden körde jag flitigt med alla övningar jag fick, för jag ville komma tillbaka till mitt normala liv. I slutet av februari 2014 fick jag det positiva beskedet att båtbenet hade läkt. Vid det här laget var jag färdig med rörlighetsträningen och det var då dags att börja belasta handleden. Jag hade redan fått tag på ett par Activation Grip och eftersom jag lagt ner många timmar i flera år på gymmet var jag så sugen på att börja träna upp mina resterande muskelgrupper såsom axlar, bröst, rygg, triceps och biceps. Då jag inte hade full kraft i varken fingrar eller handled var det inte ens på tal om att använda hantlar eller skivstänger, så jag satte genast igång med Activation Grip handskarna och ja, vad ska man säga mer än att det är ett helt otroligt hjälpmedel. Jag kunde gymma samma dag jag blev friskförklarad. Jag var helt överlycklig. Jag fick börja med lite lättare vikter eftersom jag inte använt armen på nästan ett halvår. Första gångerna jag använde handskarna så var det inte helt smärtfritt då handleden fortfarande var lite öm sedan operationen, men efter bara några dagar försvann det. Nu har det gått utav bara farten, ju mer jag kör med Activation Grip desto starkare blir jag för varje dag i både handleden och i övriga muskelgrupperna. Jag kan redan nu säga att jag kommer att använda Activation Grip även när jag får tillbaka min styrka i handleden, jag känner att man får mycket bättre kontakt med musklerna när jag använder dem. Jag är väldigt nöjd!

Marko, Bruten handled